Je oefent gevaar uit in de laatste fase van cellulitis

cellulitis bestrijden

Tegenwoordig omvat de complexe cellulitisbehandeling thuis gewoonlijk cellulitisverminderende oefeningen, dieetveranderingen en cellulitisremedies zoals crèmes en lotions.

Waarom oefeningen?

Spieractiviteit tijdens oefeningen brengt veneus bloed van de onderste ledematen terug naar het hart. Het is erg belangrijk voor normale bloedcirculatie, wateruitwisseling en gifstoffen afkomstig van het organisme.

Het menselijk lichaam bestaat voor 60% uit water. De vloeistofuitwisseling tussen het bloed en de cellen kan tot 4000 liter per dag bedragen.

Als de normale bloedsomloop wordt vertraagd, treedt ophoping van intercellulaire lymfe in de doeken op.

Op die plaatsen waar de lymfatische vloeistofsnelheid te laag is, veroorzaken stagnatieontwikkelingen cellulitisvorming.

Vooral als de vrouw in de laatste fase al cellulitis heeft, helpen oefeningen niet zoals veel mensen denken en kunnen ze gevaarlijk zijn! Het vloeistofuitwisselingsmechanisme is zelfs in de volledige rust niet voldoende, maar elke oefening vraagt ​​om intensievere zuurstof die de spieren binnendringt.

Daarom worden deze slakken bij de intense vorming van metabole producten niet uit weefsels uitgescheiden en veroorzaken ze de verdere vergiftiging.

Het melkzuur en andere zure producten die helpen bij het behoud van vloeistof in weefsels hopen zich op wanneer de spieren een inspanning leveren. Weefsels zwellen daardoor op en dat verergert de cellulitis.