Natuurlijke en goedkope thuisbehandelingen voor cellulitis

cellulitis bestrijden

Cellulitis” is een huidaandoening die de indruk wekt van kleine bultjes en rimpels onder de huid. De hobbels worden veroorzaakt doordat de onderliggende vetcellen te groot worden en de natuurlijke vezelcompartimenten strekken die de huid vasthouden aan de onderliggende weefsellagen.

Cellulite” is gewoon vet, maar gewoon vet dat het uiterlijk van de huid beïnvloedt. Strengen vezelig collageenweefsel verbinden de huid met de onderhuidse lagen en ook afzonderlijke compartimenten die vetcellen bevatten. Wanneer de vetcellen groter worden, puilen deze compartimenten uit en produceren ze een golvend uiterlijk van de huid.

Vrouwen hebben vaker cellulitis dan mannen omdat ze een verticaal collageenpatroon hebben in de onderliggende laag die de vetcellen vasthoudt, en wanneer de vetcellen erg groot worden, puilen ze uit de kamers en verschijnen ze als cellulitis. Bij mannen is het collageenpatroon strakker, in een diagonaal patroon en hebben ze een dikkere huid, waardoor de individuele vetcellen minder uitpuilen. Een andere factor bij cellulitis is een hoog oestrogeengehalte, aangezien dit hormoon een direct effect heeft op het vasthoudvermogen van vetcellen door de toename van alfa-adrenoreceptoren, de chemische deuropeningen die uw vetcellen vertellen hun inhoud vast te houden. Slecht dieet, slechte bloedsomloop en slechte lymfecirculatie kunnen allemaal bijdragen aan het verschijnen van cellulitis.

DE HUID BEHANDELEN MET CELLULIET

Er zijn verschillende extra stappen die u kunt nemen voor de behandeling van cellulitis. Overweeg uw huidverzorgingsregime en stem het af op de behoeften van de huid die de neiging heeft op te zwellen met vocht, vet op te slaan en een slechte bloedsomloop heeft.

Voeding: hoewel cellulitis een huidaandoening is, is het nauw verbonden met de opslag van overtollig vet. Als u aanzienlijk overgewicht heeft, moet u zeker uw dieet aanpassen. Het voedingsenzym bromelaïne kan de algehele circulatie naar uw huid en vetweefsel verbeteren door de opeenhoping van fibrine op de wanden van bloedvaten te verwijderen. De behandeling van cellulitis vereist een tweeledige aanpak: de ene is het verkleinen van de vetcellen zelf, de tweede is de regeneratie van collageen en het versterken van de huid buiten de gezwollen vetcellen.

Reiniging: Gebruik bij het reinigen van uw huid uw washandje of loufah om het gebied waar cellulitis optreedt te masseren. Gebruik eerst een cirkelvormige beweging en vervolgens een poetsbeweging naar boven richting de darmen. Dit verbetert de bloedsomloop en oedeem en helpt bij het verwijderen van gifstoffen en metabole afvalstoffen uit de weefsels en interstitiële ruimtes rond de collageen- en vetcellen.

Andere behandelingen

Borstelen met droge huid: leer uw huid minstens tweemaal per dag droog te borstelen – bij het opstaan ​​en voordat u naar bed gaat. Huidborstelen biedt veel voordelen bij de behandeling van cellulitis. Allereerst is het “oefening” voor je huid en versterkt het de onderliggende dermis en het patroon van collageen in de onderhuidse laag. Het stimuleert de groei en het herstel van de weefsels door de bloedtoevoer naar het gebied te vergroten. Het helpt ook om gifstoffen en metabole afvalstoffen uit de interstitiële vloeistoffen rond de weefsels te verwijderen voor verwijdering. Droog borstelen is overal goed voor je huid, maar als je last hebt van spataderen of spataderen, kun je deze gebieden meerdere keren per dag krachtig borstelen, eerst in een cirkelvormige beweging en dan naar boven richting de dikke darm, waardoor cellulitis er beter uitziet.

Hormonen: cellulitis wordt vaak geassocieerd met het gebruik van HST en anticonceptiepillen. Hoge oestrogeenspiegels van deze medicijnen kunnen een toename van het vetweefsel veroorzaken om vetten op te slaan en ervoor te zorgen dat ze uitpuilen, de huid naar buiten duwen en cellulitis veroorzaken. Als u anticonceptiepillen gebruikt voor anticonceptie, kunt u uw arts vragen om een ​​formule voor een lagere oestrogeendosis of een niet-hormonale vorm, zoals een spiraaltje. Als u HST gebruikt, kunt u overwegen om over te schakelen naar een lagere dosis, progesteroncrème toe te voegen of een zwakkere formule te gebruiken, zoals een oestroncrème.

Gewoonten: Maak er een gewoonte van om uw benen, knieën en enkels over elkaar te kruisen. Dit vermindert de bloedsomloop en verhoogt de zwelling. Probeer regelmatig te blijven bewegen, zonder langdurig te zitten of staan.

Oefening: Regelmatige lichaamsbeweging is noodzakelijk voor de verbetering van cellulitis. Het helpt niet alleen het uiterlijk van cellulitis te verminderen door de vetzuren die de cellulitis veroorzaken te verbranden. Het verbetert ook de bloedsomloop en helpt om met toxine gevuld afval van de huid te verwijderen. Neem een ​​wandelprogramma of sluip tijdens een pauze in een reeks oefeningen in het toilet. Het “T-Tapp” -programma van Teresa Tapp staat bekend om korte, effectieve oefeningsbewegingen die cellulitis verminderen en de algehele bloed- en lymfecirculatie verhogen. Het programma “LifeLift” van Rashelle Haines is ook uitstekend geschikt voor het verbeteren van de lymfecirculatie, het verbranden van overtollig vet en glucose en het verbeteren van de spier- en huidskleur.

Body Wraps: Bodywraps, zowel professioneel als zelfgemaakt, kunnen het uiterlijk van cellulitis verbeteren. Bodywraps gebruiken een combinatie van mineralen en kruiden die de vetcellen stimuleren om hun inhoud vrij te maken, ze absorberen gifstoffen uit de huid en verminderen zwelling. Over het algemeen vind je stimulerende kruiden zoals kelp of algen die het vetverbrandingsproces in de cellen stimuleren. U vindt cosmetische klei die gifstoffen en afvalstoffen uit de poriën verwijdert, en paardenstaart en paardenkastanje die oedeem (zwelling) verminderen en mineralen bieden voor het versterken van de huid. Deze formules worden op de huid aangebracht met behulp van compressiewraps. Ga naar de website van Botanical Beauty Lab voor recepten voor het maken van huiswraps.

Massage: massage, met name het soort dat de lymfestroom verbetert, is zeer goed voor het verminderen van het uiterlijk van cellulitis. Het verbetert de verwijdering van metabole afvalstoffen en gifstoffen uit de interstitiële weefsels rond de vetweefsels en geeft de huid een gladder uiterlijk. Er zijn veel professionals die massage voor cellulitis aanbieden, inclusief lymfatische massage en endermologie, maar als dat buiten uw budget valt, wilt u misschien een apparaat voor thuismassage proberen. Velen zijn beschikbaar, van een eenvoudig handgereedschap met ronde tanden tot een aangedreven stimulator die warmte, massage en afzuiging biedt, vergelijkbaar met de professionele endermologiemachines.

SUPPLEMENTEN VOOR CELLULIETVERMINDERING

Alfalfa: Alfalfa is een natuurlijk diureticum dat helpt de interstitiële vloeistoffen in het lichaam in evenwicht te brengen en oedeem en zwelling te verminderen. Het is ook een fytoprogesteron, dat helpt het overtollige oestrogeen in evenwicht te houden dat cellulitis kan verergeren.

Borageolie: Borageolie bevat grote hoeveelheden gamma-linolzuur, wat een belangrijk vetzuur is voor de versterking van celwanden.

Bromelaïne: Bromelaïne is een van nature voorkomend enzym in natuurlijke voedingsmiddelen dat helpt bij de vertering van eiwitten. De consumptie van bromelaïne helpt bij het verwijderen van de opbouw van fibrine in fijne bloedvaten. Dit verbetert en verhoogt de bloedcirculatie naar de huid en helpt bij herstel en verjonging.

Heermoes: Paardenkastanje-kruid bevat een hoog gehalte aan mineraal silica, dat wordt gebruikt bij het herstel en onderhoud van huidcellen.

Cider Vinegar: bevat een reeks belangrijke enzymen en helpt bij het in evenwicht houden van de pH van het lichaam. Het is ook een goede bron van kalium, wat nodig is voor de vochtbalans in het lichaam.

Kokosolie bevat triglyceriden met middellange ketens die gemakkelijk worden opgenomen en door het lichaam worden gebruikt als brandstof. Het heeft het vermogen om de schildklier te stimuleren, wat de lichaamstemperatuur en het metabolisme verhoogt en staat erom bekend dat het de verbranding van overtollig vet verbetert.

Ginkgo Biloba is een natuurlijke bloedverdunner die de microcirculatie naar huid en vetcellen verhoogt.

Gotu Kolu is een natuurlijke bron van cafeïne. Cafeïne stimuleert de bèta-adrenoreceptoren op het oppervlak van de vetcellen om hun opslag van vetzuren vrij te maken, wat helpt bij het verbranden van overtollig vet.

Groene thee: Groene thee is een milde stimulans die cafeïne bevat en krachtige antioxidanten die helpen bij de juiste replicatie en reparatie van huidcellen.

MSM: Is een belangrijk mineraal dat nodig is voor herstel van huidcellen.

EXTERNE BEHANDELINGEN VOOR CELLULIET

Aloë Vera bevat alatoïne, dat de huid kalmeert en geneest. Klinisch is aangetoond dat het de microcirculatie van de huid verhoogt en de genezing van huidweefsels versnelt.

Betonietklei is een natuurlijke minerale klei die bekend staat om zijn vermogen om onzuiverheden en gifstoffen via de poriën uit de huid te absorberen.

Heermoes, ginkgo biloba, kelp en groene thee werken ook extern en kunnen worden toegevoegd aan lotions of crèmes voor massage in probleemgebieden.

Veel experts hebben aanbevolen om koffiedik te gebruiken als een scrub voor gebieden met cellulitis. De gronden werken als een exfoliant, omdat de cafeïne in de huid wordt opgenomen en de bèta-adrenoreceptoren in de vetcellen stimuleert om hun inhoud vrij te geven.

Dode Zeezout en Kelp of blaaswier bevatten krachtige mineralen die helpen bij het herstel van huidcellen en het mineraal jodium dat kan helpen bij het metabolisme van de onderliggende vetcellen.

Er zijn ook veel commerciële formules en methoden voor het verminderen van cellulitis. De meeste bevatten cafeïne of een vergelijkbare chemische stof die theofylline of aminofylline wordt genoemd. Velen bevatten ook kelp, blaaswier en andere hierin genoemde kruiden.

Onthoud alleen dat cellulitisreductie een proces in twee stappen is. De oorzaak van cellulitis zijn te grote vetcellen die de onderliggende collageenstructuur hebben uitgerekt. De eerste stap is het verminderen van lichaamsvet en veel externe en externe kruiden en voedingsstoffen kunnen het proces versnellen. De tweede stap is het vergroten van de sterkte van de huid en de collageenvliezen onder de onderhuidse weefsels. Huid en collageen hebben vitamines, mineralen en vetzuren nodig om zichzelf goed op te bouwen. Overtollige vloeistoffen kunnen het probleem verergeren, dus een goede vochtopname en circulatie is belangrijk. Drink veel vocht en blijf actief om de circulatie van het lymfesysteem te vergroten. Met een beetje ijverige inspanning kan het uiterlijk van cellulitis worden verminderd.